آیا درمان جای جوش با لیزر نتیجه بخش است؟ مزایا و عوارض آن چیست؟


آنچه در این مقاله می‌خوانید

درمان جای جوش با لیزر نتیجه‌بخش بوده و رضایت بالایی دارد. با این روش می‌توان فرورفتگی‌های ناشی از جوش و لک‌های قهوه‌ای و قرمز را برطرف کرد. یک هفته بعد از جلسه اول تغییرات قابل مشاهده است. اما گاهی به چند جلسه درمان نیاز…





درمان جای جوش با لیزر یکی از روش‌های زیبایی پرطرف‌دار است که بسیاری از خانم‌ها و آقایان آن را انجام می‌دهند. این لیزر اسکار و جای آکنه های قدیمی را به حداقل می‌رساند. بسیاری از افرادی که دچار آکنه می‌شوند، بعد از درمان جوش با مشکل جای جوش و فرورفتگی روی صورت روبرو هستند. لیزر یکی از روش‌های خوب برای درمان این مشکل است. اگر شما هم به دلیل جای جوش روی صورت ناراحت هستید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم که درمان جای جوش با لیزر چگونه است؟ از میان انواع لیزر کدام نتیجه بهتری ایجاد می‌کند؟ چه افرادی می‌توانند از لیزر جای جوش استفاده کنند و این روش برای چه افرادی مناسب نیست؟ چه نکاتی را باید قبل و بعد آن رعایت کرد و مزایا و عوارض این روش چیست؟

اگر می‌خواهید برای لیزر جای جوش اقدام کنید، با بهترین متخصص پوست و مو مشورت کنید تا مطمئن شوید این روش برای شما مناسب است. شما می‌توانید از طریق سایت با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی و آنلاین با پزشک وجود دارد.

درمان جای جوش با لیزر

جای جوش روی صورت از معضلاتی است که بسیاری از افراد با آن روبرو هستند. تقریبا ۹۵% افرادی که دچار جوش و آکنه می‌شوند، جای جوش هم دارند. این جای جوش می‌تواند سطحی و لک پوستی باشد یا عمقی بوده و فرورفتگی روی پوست ایجاد کند. لیزر درمانی تا حد مطلوبی اسکار آکنه ها را از بین می‌برد. قبل از انجام لیزر باید جوش‌های فعال را درمان کنید. بهترین قرص برای جوش صورت را پزشک به شما معرفی می‌کند.

در این روش نور لیزر به جای جوش تابیده شده و رشد سلول‌های جدید برای جایگزینی بافت اسکار تحریک می‌شوند. البته دقت داشته باشید که لیزر نمی‌تواند جای جوش را کامل از بین ببرد.

انواع روش درمان جای جوش با لیزر

برای از بین بردن جای جوش انواع دستگاه‌های لیزر با کاربرد مختلف وجود دارند. پزشک با توجه به نوع اسکار آکنه و شدت جای جوش نوع لیزر را مشخص می‌کند. درمان‌های رایج شامل موارد زیر می‌شوند.

برای درمان جای جوش انواع دستگاه لیزر با کارایی مختلف وجود دارد.
برای درمان جای جوش انواع دستگاه لیزر با کارایی مختلف وجود دارد.

۱. درمان جای جوش با لیزر co2 – درمان جای جوش با لیزر فرکشنال

لیزر فرکشنال co2 از بهترین لیزرها برای درمان جای جوش و آکنه است. این نوع لیزر تهاجمی‌ترین نوع لیزر بوده و نتایج آن رضایت بالایی به همراه دارد. لیزر فرکشنال پوست را درمان کرده و رشد سلول‌های جدید را تحریک می‌کند.

لیزر فرکشنال co2 سوراخ‌های میکروسکوپی و بسیار ریز در لایه‌های عمیق پوست ایجاد می‌کند. این فرآیند باعث تولید کلاژن می‌شود. حدود یک هفته بعد از درمان می‌توانید نتایج را مشاهده کنید.

۲. درمان جای جوش با لیزر اربیوم (لیزر Fraxel)

بعد از لیزر فرکشنال لیزر اربیوم شناخته شده‌ترین نوع لیزر برای درمان جای آکنه است. لیزر Fraxel در واقع لیزر فرکشنال غیر سایشی محسوب می‌شود. در هر جلسه باید بخش کوچکی از پوست درمان شود. این لیزر به لایه‌های عمیق پوست نفوذ کرده تا کلاژن‌سازی را تحریک کند.

این لیزر علاوه بر برطرف کردن لک‌های ناشی از جوش می‌توان اسکارهای آکنه را تا حد زیادی بهبود دهد. لیزر اربیوم لایه‌های پوست را سوراخ نمی‌کند و به همین دلیل نسبت به لیزر فرکشنال co2 تاثیر کمتری دارد.

۳. درمان جای جوش با لیزر KTP

از لیزر KTP برای درمان قرمزی صورت و روزاسه استفاده می‌شود. کلمه KTP مخفف پتاسیم تیتانیل فسفات است. بعد از یک تا سه جلسه درمان قرمزی و تغییر رنگ پوست ناشی از جای جوش از بین می‌رود. این لیزر نواحی دارای هموگلوبین (قرمزی) روی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. لیزر KTP روی رگ‌های خونی زیر پوست تاثیر می‌گذارد و با فروپاشی رگ‌های خونی قرمزی جای جوش از بین می‌رود.

۴. درمان جای جوش با لیزر پالسی IPL

لیزر پالسی IPL یکی از انواع رایج درمان جای جوش با لیزر است. این نوع لیزر می‌تواند هایپرپیگمانتاسیون حاصل از جوش و آکنه را برطرف کند. به همین دلیل برای از بین بردن لک‌های قهوه‌ای و قرمز گزینه خوبی است. اما این لیزر کلاژن سازی را تحریک نمی‌کند و برای درمان فرورفتگی‌های پوست مناسب نیست.

بهترین لیزر جای جوش کدام است؟

هر کدام از لیزرهای معرفی شده برای درمان جای جوش کاربرد متفاوتی دارند. نمی‌توان گفت کدام لیزر از دیگری بهتر است. در جدول زیر می‌توانید کارایی این لیزرها را مشاهده کنید.

اسامی انواع لیزر جای جوش کاربرد آنها
درمان جای جوش با لیزر فرکشنال رفع فرورفتگی‌های شدید و لک ناشی از جوش
درمان جای جوش با لیزر اربیوم رفع لک ناشی از جوش و فرورفتگی‌های کم عمق
درمان جای جوش با لیزر KTP رفع قرمزی ناشی از جای جوش
درمان جای جوش با لیزر پالسی IPL رفع لک‌های قهوه‌ای و قرمز ناشی از جای جوش
انواع لیزر برای درمان جای جوش

کاربرد لیزر برای درمان جای جوش و آکنه

لیزر درمانی یکی از روش‌های خوب برای درمان جای جوش و آکنه است. جای جوش هیچ عوارضی ایجاد نمی‌کند و می‌توانید آن را درمان نکنید. اما بدون شک به دلیل تاثیر زیاد آن روی زیبایی باعث کاهش عزت نفس و نارضایتی از پوست صورت می‌شود. به همین دلیل بسیاری از افراد برای درمان آن اقدام می‌کنند.

برای درمان انواع جوش صورت حتما با پزشک مشورت کنید و بعد از درمان کامل جوش‌های فعال از این روش زیبایی استفاده کنید تا تاثیر بهترین داشته باشد.

برای درمان جوش‌هات لیزر روش مناسبیه؟

با پزشک مشورت کن.

متن انگلیسی:
When the laser penetrates deeply into your skin, it can stimulate the production of collagen. This will help your body do the job of healing your skin naturally
ترجمه متن:
هنگامی که لیزر به عمق پوست شما نفوذ می‌کند، می‌تواند تولید کلاژن را تحریک کند. این فرایند به بدن شما کمک می‌کند تا به طور طبیعی پوست بهبود یابد.

metrodermatology

درمان فرورفتگی جای جوش با لیزر

یکی از مشکلات جدی بعد از ایجاد آکنه، فرورفتگی پوست است. در این شرایط مشکل پوست عمیق بوده و نیاز به درمان‌های تهاجمی‌تر است. لیزر تا حدی می‌تواند این مشکل را برطرف کند. زمانی که لیزر به سطح پوست برخورد می‌کند، لایه‌هایی که آسیب دیده‌اند، از بین می‌روند. با رشد سلول‌های جدید، نشانه‌های اسکار کمتر دیده می‌شود. با این فرآیند هم بافت اسکار و هم رنگ پوست بهبود پیدا می‌کند.

درمان لک جوش با لیزر

درمان لک جوش با لیزر راحت‌تر از درمان فرورفتگی‌ها است. این نوع جای جوش سطحی بوده و در تعداد جلسات کمتری برطرف می‌شود. لیزر می‌تواند به رگ‌های خونی در عمق پوست برسد و رنگ اسکار را تغییر دهد. در نتیجه تضاد میان رنگ اسکار و قسمت‌ها دیگر پوست به حداقل می‌رسد.

درمان جای جوش با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟

این روش درمان برای افراد مختلف با جای جوش‌های متفاوت مناسب است. اگر جوش‌هایی داشته‌اید که درمان دشواری داشته‌اند، احتمالا اسکار آکنه گسترده‌تر است. شما می‌توانید برای درمان جوش با لیزر اقدام کنید و تا حد زیادی اسکارها از بین می‌‌روند.

درمان جای جوش با لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیزر جای جوش برای برخی افراد روش مناسبی نیست. اگر آکنه فعال دارید، پوست شما تیره است یا به دلیل افزایش سن چروک‌های روی پوست خیلی زیاد است، نمی‌توانید از این روش برای درمان جای جوش استفاده کنید.

مزایای درمان جای جوش با لیزر

از مزایای درمان جای آکنه با لیزر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حدود یک هفته بعد از درمان می‌توانید تغییرات را مشاهده کنید. اما با روش‌های خانگی و محصولات پوستی نمی‌توان تغییر را سریع مشاهده کرد.
  • برای زخم‌های بزرگ گزینه خوبی است.
  • به لایه‌های عمیق پوست نفوذ کرده و جای جوش عمقی را بهبود می‌دهد.
  • زمان بهبودی کوتاهی دارد و نیازی به استراحت نیست.
با لیزر جای جوش می‌توان لک‌های پوستی و فرورفتگی را برطرف کرد.
با لیزر جای جوش می‌توان لک‌های پوستی و فرورفتگی را برطرف کرد.

نحوه لیزر برای درمان جای جوش

هر جلسه لیزر برای درمان جای جوش کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. زمان دقیق آن به سطح تحت درمان بستگی دارد. دقت داشته باشید که بلافاصله بعد از لیزر اسکار نمی‌توانید نتایج را مشاهده کنید. بهترین زمان برای مشاهده نتیجه ۷ تا ۱۰ روز بعد از لیزر درمانی است.

تعداد جلسات لیزر جای جوش چقدر است؟

تعداد جلسات درمان جای جوش با لیزر به شدت و نوع اسکار آکنه بستگی دارد. معمولا بعد از اولین جلسه لیزر می‌توانید تغییرات را مشاهده کنید. گاهی ممکن است متخصص پوست برای نتایج بهتر تعداد جلسات لیزر درمانی را افزایش دهد. گاهی هم از ترکیب انواع لیزر برای بهبودی بیشتر استفاده می‌شود.

اگر پزشک از لیزر فرکشنال co2 استفاده کند، ممکن است یک جلسه درمان نیاز باشد. در صورتی که در درمان با لیزر اربیوم احتمالا بیشتر از ۴ جلسه درمان نیاز است.

بهترین زمان لیزر برای جای جوش

برای انجام این روش زیبایی حتما باید جوش‌های فعال شما درمان شوند. در غیر این صورت لیزر درمانی تاثیری نداشته و دوباره جای جوش بازمی‌گردد. بعد از اینکه جوش‌ها را کامل درمان کردید و علت درونی آن درمان شد، می‌توانید برای لیزر جای جوش اقدام کنید.

نتیجه لیزر جای جوش و آکنه

قبل از درمان جای جوش با لیزر حتما در مورد نتیجه مطلوب و مورد انتظار با پزشک خود صحبت کنید. انتظارات شما باید واقع‌بینانه باشد. با لیزر درمانی نمی‌توان تمامی جای جوش ها را از بین برد و صورت کاملا صاف نمی‌شود. اما تا حد زیادی لک و فرورفتگی‌ها از بین می‌رود. برای رسیدن به نتیجه بهتر حتما به نکات مراقبتی توجه داشته باشید.

در این تصویر می‌توانید نتیجه درمان جای جوش با لیزر را مشاهده کنید.
در این تصویر می‌توانید نتیجه درمان جای جوش با لیزر را مشاهده کنید.

آمادگی قبل از لیزر برای جای جوش

لیزر جای جوش نیاز به آمادگی خاصی ندارد. اما حتما باید پیش از لیزر اطلاعات کاملی از بیماری یا داروهای مصرفی خود به پزشک بدهید. اگر تب‌خال دارید یا دچار دیابت هستید، حتما به متخصص خود اطلاع دهید.

مهم‌ترین نکات قبل از لیزر برای درمان جای جوش عبارتند از:

  • دو هفته قبل از لیزر سیگار را ترک کنید.
  • از مصرف ویتامین E و آسپرین خودداری کنید.
  • اگر برنزه کرده باشید یا دچار آفتاب سوختگی شده باشید، نمی‌توانید این درمان را انجام دهید. ابتدا باید درمان آفتاب سوختگی را انجام دهید.

مراقبت های بعد از لیزر برای جای جوش

نکات مراقبتی بعد از لیزر جای جوش بسیار مهم است. در هفته‌ها و ماه‌های بعد از لیزر باید به مراقبت‌ها توجه خاصی داشته باشید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. مهم‌ترین نکات مراقبتی بعد از لیزر جای جوش عبارتند از:

  • حتما خارج از خانه از انواع کرم ضد آفتاب استفاده کنید. زیرا پوست نسبت به آسیب‌های خورشید حساسیت بیشتری پیدا کرده است.
  • به مدت ۶ تا ۸ هفته از برنزه کردن و قرار گرفتن بیش از حد در معرض خورشید دوری کنید.
  • پزشک برای شما تونر یا مرطوب‌کننده مخصوص تجویز می‌کند. حتما آن را منظم مصرف کنید.
  • برای جلوگیری از عفونت، پوست را تمیز نگه دارید.
  • حدود یک هفته یا بیشتر نباید از لوازم آرایشی استفاده کنید. در غیر این صورت احتمال بروز عوارض بیشتر می‌شود.

در مورد مراقبت‌های بعد از لیزر جای جوش سوال داری؟ با متخصص مشورت کن.

دوره نقاهت بعد از لیزر جای جوش چقدر است؟

لیزر جای جوش نیاز به استراحت ندارد و می‌توانید بعد از درمان به فعالیت‌های خود ادامه دهید. اما برای بازسازی پوست باید به آن زمان بدهید. معمولا دوره بازسازی پوست ۳ تا ۱۰ روز طول می‌کشد.

عوارض و خطرات درمان جای جوش با لیزر

درمان اسکار با لیزر همانند سایر روش‌های زیبایی ممکن است عوارض و خطراتی داشته باشد. از عوارض شایع و متداول این روش می‌تواند به موارد زیر اشاره کرد.

  • ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از درمان کمی تورم دارید.
  • ۱۲ تا ۷۲ ساعت بعد از درمان احساس خارش یا سوزش می‌کنید.
  • درد
  • پوسته پوسته شدن

گاهی ممکن است این درمان باعث بروز عوارض جدی‌تر شود. در این شرایط حتما به پزشک اطلاع دهید.

  • خونریزی
  • جای زخم
  • تغییر رنگ
  • عفونت

هزینه لیزر جای جوش – درمان جای جوش با لیزر قیمت

قیمت لیزر جای جوش به عوامل مختلفی بستگی دارد. محل کلینیک زیبایی و میزان تجربه پزشک از عوامل مهم تعیین قیمت هستند. علاوه بر آن تعداد جای جوش و اندازه ناحیه تحت درمان نیز در قیمت تاثیرگذارند. با توجه به تعداد جلسات مورد نیاز ممکن است هزینه‌های شما بیشتر شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

درمان جای جوش با لیزر یکی از روش‌های پرطرف‌دار زیبایی است. انواع مختلف دستگاه لیزر وجود دارد که می‌توانند جای اسکار را برطرف کنند. برخی از این دستگاه‌ها مانند لیزر co2 فرکشنال درمان عمقی‌تری داشته و می‌توانند فرورفتگی ناشی از جای جوش و لک‌ها را از بین ببرند. اما برخی دیگر درمان سطحی‌تری ارائه می‌دهند. هر چه درمان سطحی‌تر باشد، احتمالا تعداد جلسات هم بیشتر می‌شود.

اگر قصد درمان اسکار با لیزر را دارید، حتما با دکتر پوست و مو مشورت کنید. پزشک صورت شما را معاینه کرده و بهترین درمان را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید از طریق سایت با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر پوست و مو وجود دارد.

مراقب زیبایی شماست!



محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست.


پرسش‌های متداول



برچسب‌های مرتبط:

منبع:

امتیاز شما به مقاله:





عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید … با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.









منبع